IMAP ve POP3 Hesap Kurulumlari Arasindaki Fark Nedir?

E-posta istemcileri olarak Outlook, Mac Mail, iPhone veya Android telefonlarınızda e-posta adresinizi kurarken, POP3 veya IMAP olarak ayarlamanız gerekmektedir. Her ikisi de posta sunucusuna bağlanmanın yollarıdır ve e-postalarınızı bir e-posta istemcisi aracılığıyla okumanıza olanak sağlar.

POP3, tüm e-posta ve klasör yapılarını sunucudan bilgisayarınıza veya telefonunuza indirir. Klasörler ve değişiklikler sunucuyla senkronize edilmez ve birden fazla cihaz arasında senkronizasyon yapılmaz. Bu nedenle, tek bir cihazda çalışmak için daha uygundur.

Öte yandan, IMAP, tüm e-posta ve klasörleri sunucuda saklar. E-posta verileri yalnızca kurulu olduğu bilgisayar veya telefonda saklanmaz, mesajları bir sunucuda depolar ve mesajı birden çok cihaz arasında senkronize eder. Bilgi güvenliği ve yedeklilik açısından önerilir ve birden fazla cihazda çalışıyorsanız, e-posta almak için önerilen yöntemdir.

Genel olarak, IMAP daha güçlü bir seçenek olarak kabul edilirken, tüm e-postaların çevrimdışı erişilebilir olmasını tercih ediyorsanız ve e-posta için belirli bir cihazınız varsa, POP3 uygun bir seçenek olabilir.

POP3, şifrelenmemiş ve SSL/TLS olmak üzere iki farklı portla kullanılabilirken, IMAP için de aynı şekilde şifrelenmemiş ve SSL/TLS olmak üzere iki farklı port kullanılabilir. SMTP için de benzer şekilde şifrelenmemiş ve SSL/TLS olmak üzere iki farklı port kullanılabilir.