Outlook 2021 E-Posta Kurulumu

Outlook 2021 uygulamasina e-posta hesabinizi kurmak icin asagidaki asamalari takip edebilirsiniz. Bu yazimizda hesabimizi IMAP olarak kuracagiz. IMAP ve POP3 arasindaki farkin ne oldugunu ogrenmek icin buraya tiklayip ilgili yaziya ulasabilirsiniz.

1- Outlook 2021 uygulamamizi baslatiyoruz, gelen ekranda kurulumunu yapmak istedigimiz e-posta hesabimizi yaziyoruz (Ornegimizde “test@performans.com” eposta hesabinin kurulumunu yapacagiz ve o hesaba ait bilgileri dolduracagiz.)

2- E-posta hesabini yazdiktan sonra alt tarafta yer alan “hesabimi kendim ayarlamak istiyorum” secenegini secip “Baglan” secenegine tikliyoruz.

3- Karsimiza gelen “Gelismis Kurulum” ekraninda IMAP secenegini seciyoruz. (IMAP ve POP3 arasindaki farki ogrenmek icin tiklayiniz)

4- Gelen yeni ekranda e-posta hesabinizi acarken tanimladiginiz ya da size verilen sifreyi girmeniz gerekmektedir. Sonrasinda “Baglan” secenegini seciyoruz.

5- Outlook uygulamasi girmis oldugumuz bilgiler dogrultusunda, sunucuya baglanarak hesap bilgilerinizin dogrulugunu kontrol edecektir. Bir sorun olmamasi durumunda (hatali sifre / kullanici adi gibi) hesabinizin kurulumunu tamamlayacaktir ve asagidaki ekran karsiniza gelecektir. “Bitti” secenegini secerek Outlook uygulamasini baslatabilirsiniz.